čtvrtek 6. května 2010

Včera Večer

Včera večer jsem potkal jednoho Číňana pro 'language exchange' - jazykovou výměnu.

Procházeli jsme se po Melbourne a mluvili jsme o všem a ničem. On byl z Harbinu - v severní východní Číně, a tak měl perfektní přízvuk když mluvil standardní činštinou (putonghua). Nerozuměl jsem všemu, co říkal, ale jeho angličtina nebyla špatná - snad lepší než moje činština, a to mezi námi nějak pracovalo.

Už jsem párkrát mluvil na internetu s Číňanem a bylo to dobré. Nevím jestli je lepší potkat někoho na živo než s ním mluvit na internetu...? Možná že ne: když je to dobré, je to dobré, ale když se nudíš, nemužeš ho vypnout!

pondělí 19. dubna 2010

Horkovzdušný balón

Před dvoumi týdny, pro máminy a táty šedesáté narozeniny, a pro Gerardovy čtyřicáté narozeniny, jsem naplánoval jízduv horkovzdušném balónu. Mamka k nám přišla předtím večer, a my jsme se vzbudily ve tři hodiny ráno, abychom jsme mohli být v Yarra Valley před východem slunce. Táta nás potkal na půli cesty, protože bydlí tam někde na kopci. I když moc nepršelo, vítr byl něják divný, a tak zrušili let! Byla to škoda, protože Iva a Nick co byli s námi, jsou už zpátky v Japonsku, a tak s námi nebudou letat příště, kdy už počasí bude lepší. Nevadilo nám to - měli jsme dobrou snídani v hezké kavarně v Lilydalu, a už se těšíme na příští dobrodružství.