čtvrtek 22. února 2007

PRC SAR HK

přijel jsem do číny (separátní administrativní oblast: hong kong), a ježiš-maria to je dobré být zpátky v asii!
.
okolnosti mého pobytu v hong-kongu jsou podobné jako v murakamiho románu (v těch dobrých kouscích), ale já o tom nebudu tady mluvit - musím o tom nejprve přemýšlet. teď budu mluvit jenom o bangkoku.
.
byl jsem v bangkoku předtím jen jedenkrát, a tenkrát to bylo taky na 24 hodin v tranzitu. i když je to krátká doba, to tě povzbudí mít 60 vteřin dobrodružství každou minutu.
.
byl to činský nový rok, tak jsem šel přímo do čínské čtvrti - do srdce starého bangkoku. přestože jídlo v africe bylo bez chuti, já jsem přibral, a teď mám hnusný nový bříško. půlka bříška odešla minulý týden když sem masivně prdl, ale zbytek bříška zůstal. chtěl jsem začit hladovku, ale když jsem dorazil do čínské čtvrti a viděl jsem senzační jídlo všude kam jsem se podíval, tak jsem začal jíst...a nemohl jsem přestat.
.
vážně, byl to jeden z mých třech nejhorších případú v životě když jsem ztratil kontrolu. nejhorší byl minulý rok v yangshuou. nazval bych to 'sladká a kyselá vepřová nehoda'. dali mně tam talíř s masem tak velký že by jsi s tím mohl nakrmit celou činskou armádu. nevím proč jsem se do toho nutil a všechno jsem to snědl. výsledná bolest byla strašná, a musel jsem se vrátit domů po čtyřech.
.
d
d
.
.
.
.
.
.
.
.
.
možnost si tam umýt ruce neexistovalo. to mě nevadilo, protože já jsem chtěl být nakažený a tak nějak se vyčistit vevnitř, ale byl jsem zklamaný ještě jednou: já jsem už měl tolik infekcí, že už mám imunitu na všechno!
.
večer jsem se nechtěl nudit, tak jsem se rozhodl že se zajdu podívat na thaiské boxováni na stadionu. dvě perfecktní mužská těla (úplní svalovci - 0% tělesného tuku, tencí jako proutek) se mlátili pěstmi, lokty, nohami a koleny přes tři minuty v kruhu. nevěděl jsem jaká byla pravidla, a i když nesnáším násilí, docela mě to bavilo, a dokonce jsem měl zlé myšlenky, jako 'kopni ho ještě pořádně!' a 'vraz mu jěště jednou!' byl to zajímavý večer.
.
velký paradox muay thai boxu je toto:
.
i kdyby jsi nechtěl potkat žádného z těch chlapú v tmavé uličce, budete chtít potkat každého z těch chlapú v tmavé uličce.
.
posaďme se všichni do lotusové pozice a přemýšlejme o tom do příště.
.
ať žije jeho veličenstvo král bhumibol rama IX!
.